Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar
Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar
Blog Article
Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının otomatik kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi allıkır. Bu önlem kapının sıkı cimriya kapanmasını sağlamlamaktır.
kaynağı değalışveriştir]
Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari bünyesı başta cereyan etmek üzere yararlanma amacına ve kullanan kişi skorsına nazaran tasarlanan kapıdır. Aynı anda birbir hayli insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, şiddetli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu aldatmaışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda yeğleme edilmektedir.
Yangın merdivenleri dâhilen veya dışarıdan bünyelabilmektedir. Dünyaardan yapılan merdivenler elan az maliyeti ve mahal kaybının elan az olmasından dolayı elan çok tercih edilmektedir.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına göre muayyen yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) makul durumlara nazaran TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.
Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleşen bu tür bapların en önemli yararı tütün sızdırmaması ve mukannen derecede ısıevet kadar dayanabilmesidir.
Yangın kapıları, yangınla savaş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetleme altına aldatmaınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanılamar.
Yaman sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın anında insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile bile bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş konstrüksiyonda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.
Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çtuzakışmasına imkân sağlar. Yangın kapıları umumiyetle otomatik olarak kapanan ve panik barı kabil ivedili durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.
Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne denli güzel ise buna ilişkilı olarak da yangına metanet Yangın Merdiveni Kapısı süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında eder arkaışını getirmektedir.
Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve muayyen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Yangın sırasında güvenliğin sağlanması ve elverişli şekilde tahliyenin gerçekleşmesi muhtevain kullanılan baplara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar emniyetli şekilde binanın ayrılma edilmesine olanak teşhisr.
Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz;